Saptamana 14 – 20 aprilie 2014 – Adevar si provocare

April 11, 2014 at 4:56 pm

De doua mii de ani suntem programati sa suferim in Saptamana Patimilor, zi dupa zi, umilinta si neputinta iubirii supreme a Mantuitorului, care, dupa intrarea regeasca din Duminica Floriilor in Ierusalim, a sfarsit ca un talhar in Vinerea Mare. Desi stim ca Adevarul a luminat calea Mariei Magdalena si Maicii Sale catre Invierea din Duminica Pastelui, sufletul ni se sfasie an dupa an, ca dupa pierderea unui om drag, pe care l-am cunoscut.

Saptamana care incepe nu e usoara, peste suferinta de doua milenii se suprapune suferinta prezentului, a incertitudinii, a zbuciumului si cautarilor interioare. Suntem cu totii pulbere de stele, atomii de fier din sangele care ne pune in miscare provin din miezul incandescent al unor stele al caror ciclu de viata s-a sfarsit acum miliarde de ani. Atunci de ce sa ne miram ca ritmurile celeste produc schimbarile psihologice si sociale care stau la baza evenimentelor concrete din viata noastra?

Evenimentele incep sa se precipite inca de la inceputul saptamanii, orice domeniu al vietii are o nuanta de instabilitate generatoare de conflict care aseaza un voal gri intre noi si realitate.
Daca la inceputul lunii Soarele a fost cel care a declansat energiile Marii Cruci cardinale, luni 14 aprilie locotenentul sau Mercur isi incepe si el seria de aspecte cu Jupiter, Uranus si Pluton, trei dintre bratele aceleiasi cruci, indicand faptul ca toate eforturile noastre de a depasi prin compromis si comunicare calma situatiile in care suntem pusi, esueaza.

Planeta comunicarii si a gandirii logice, cea care face conexiunea dintre ganduri si exprimarea lor prin limbaj, care raspunde de calitatea perceptiilor noastre, intra intr-un joc periculos, dinamizand energiile generatoare de conflict. Prin cuadratura cu Jupiter ne face mai neatenti, mai grabiti sa spunem cuvinte multe pentru a-i impresiona pe ceilalti, dar fara sa atingem esentialul, ne stimuleaza intelectual dar fara a pastra legatura cu realitatea.
Conjunctia pe care o face cu Uranus aduce nervozitate, agitatie interioara, incapatanare in a starui in idei si rationamente nefundamentate, lipsite de simt practic, tendinte care ne pot conduce catre un entuziasm care se dovedeste ulterior pagubos.

In aceeasi zi, 14 aprilie, Pluton devine retrograd dupa cateva zile in care a stationat in Capricorn la gradul 13, marcand inceputul acumularii de tensiune care va ajunge la apogeu cateva zile mai tarziu. Atunci cand isi schimba directia de mers prin zodiac, Pluton are tendinta de a scoate la suprafata energii intense, transformatoare si regeneratoare care schimba fata lumii. La nivel mondial este responsabil cu evenimentele telurice si sociale care tin prima pagina a ziarelor, iar la nivel personal scoate la suprafata emotii despre a caror existenta nu am fost constienti, obsesii si trasaturi compulsive care ne ajuta sa ne intelegem mai bine, sa descoperim adevarul propriei persoane.

Miscarile ritmice ale lui Pluton inainte si inapoi pe cercul zodiacal ne ajuta in evolutia personala, prin asimilarea cunoasterii in timpul miscarii directe, apoi, in timpul miscarii retrograde, prin integrarea cunoasterii pana la nivelul intelegerii destinului personal. Energia plutoniana ne aduce in fata evenimente si circumstante pe care nu le putem controla, generatoare de emotii, de introspectie adanca, pentru gasirea celor mai intime resurse necesare evolutiei.

Petrece cat mai mult timp singur, mediteaza, asculta muzica de care ai nevoie acum pentru a scoate din adancul inimii tale emotia primordiala, cea care poate fi samanta evolutiei de maine si cunoaste-l pe Pluton ca pe un prieten!

Pe 15 aprilie Mercur perfecteaza cuadratura cu Pluton si ne testeaza vointa si toleranta la puncte de vedere opuse. Oricare ar fi scopurile noastre si cauza pentru care luptam, trebuie sa tinem seama si de opinia interlocutorului, de adevarul pe care-l exprima.

Cateva ora mai tarziu, in dimineata zilei de 15 aprilie are loc prima eclipsa din 2014, o eclipsa totala de Luna, care datorita contextului astral reprezinta un agent de schimbare extrem de puternic .

Evenimentele cu care te intersectezi, deciziile pe care le iei in acest an, isi vor pune amprenta asupra unei perioade indelungate din viata ta viitoare.

Vechii astrologi spuneau ca eclipsele au misiunea de a ne atrage atentia asupra adevarului, prin eliminarea elementelor neesentiale, nerelevante din viata noastra. In mod obisnuit, inainte de eclipsa, aceste elemente ne par importante, insa atunci cand dispar, constatam ca ne-am inselat. Aceasta eclipsa, prin gradul mare de polarizare a energiei in actiune prin plasarea majoritatii planetelor in semne cardinale, ne da un mesaj explicit catre schimbare, catre aducerea adevarului la lumina, indiferent daca suntem in stare sa constientizam sau nu acest adevar.

Eclipsele de Luna au loc intotdeauna in timpul unei faze de Luna Plina. Aceasta Luna Plina se produce in semnul Balantei, subliniind importanta relatiilor in efortul de autocunoastere. De aceea trebuie sa incerci acum sa vezi lucrurile prin prisma persoanelor cu care interactionezi. Daca aceasta interactiune te trage in jos si simti ca te face sa stagnezi, ca rezultatul nu este bun pentru tine, e momentul sa schimbi directia si sa faci modificarile necesare. Echilibreaza raportul dintre nevoile tale si nevoile celuilalt, iar daca este imposibil, inchide capitolele care consideri ca au epuizat subiectele importante pentru tine. Si nu fi ingrijorat de nuantele viitorului, intotdeauna intunericul e mai profund inainte de ivirea zorilor!