Saptamana 22 – 28 septembrie 2014: Luna Noua in Balanta – Echilibru?

September 19, 2014 at 3:38 pm

Ca o adevarata Balanta (la Ascendent), am ezitat mult cum sa incep prognoza saptamanii care vine. Sunt atatea evenimente astrologice incat nu ma hotaram deloc pe care sa-l dezvolt, toate sunt in aceeasi masura importante pentru tine ca si pentru mine. Echinoctiul de toamna, singurul moment din an in care ziua se da inapoi in fata noptii, invitand-o sa-si exercite in mod natural suprematia pentru sase luni de-aici incolo? Perspectivele care ne asteapta odata cu intrarea Soarelui in zodia politicoasa a Balantei? Predispozitiile si activitatile pe care ar fi bine sa le avem in vedere pentru a respecta ritmul ciclic al naturii odata cu Luna Noua din zodia Balantei? Oportunitatile pe care ni le ofera pe tava trigonul dintre Jupiter si Uranus aflate in tranzit prin cele doua zodii de foc Leu, respectiv Berbec? Revenirea „zguduitoare” la miscarea directa a planetei Pluton? Sau readucerea in actualitate a emotiilor inabusite odata cu ocuparea de catre Mercur a zodiei Scorpionului si iminenta sa retrogradare in acest semn?

Tu ce-ai fi ales pentru acest articol? Pentru ca eu nu pot sa pierd ocazia de a imbratisa toate Balantele si de a le spune „La multi ani!” cu ocazia Lunii Noi din semnul lor.

Echinoctiul din 23 septembrie ne introduce in sezonul de toamna al anului 2014, iar prima statie a traseului o reprezinta zodia Balantei, momentul potrivit pentru a da un nou „restart” dupa ce am ajuns intr-un punct de echilibru greu de mentinut. Ne-am intors la activitatile care mai de care mai prozaice, dupa o vara de vacanta scolara, care si-a pus amprenta si asupra lejeritatii programului parintilor, nu numai al copiilor. Am reusit sa traversam dificil primele noua luni ale anului, fiecare dintre noi a facut toate incercarile posibile pentru a „repara” cel putin un capitol din viata, am facut schimbari fundamentale sau ne-am straduit sa ne opunem acestora si totul pare sa revina in actualitate si sa ne arate cand si unde am gresit.

Aceasta constientizare a trecutului recent este transmisa celulelor noastre de revenirea la miscare directa a planetei Pluton, care insoteste Luna Noua din zodia Balantei de miercuri 24 septembrie, eveniment care datorita faptului ca suprapune Soarele si Luna chiar pe primul grad al semnului, da tonul si culoarea unor noi orizonturi in toate tipurile de relatii, pentru toata toamna anului 2014. La doar o zi dupa echinoctiul de toamna, acesta este ajutorul pe care-l vor primi mai ales semnele cardinale (Berbec, Rac, Balanta si Capricorn) pana la eclipsa de Luna din 8 octombrie, fortati sa raspunda printr-o schimbare de perspectiva, tensiunilor la care sunt supusi.

Se apropie momentul de bilant, in care fiecare culege ce a semanat, dupa ce a petrecut ultimele doua saptamani cantarind argumentele pro si contra pentru fiecare situatie inainte de a ajunge la o concluzie. Mercur in Balanta a accentuat tendinta de a gandi si a vedea ambele parti ale unei probleme inainte de a lua decizia corecta si acum a venit momentul de a ne pune in aplicare planurile, pe baza concluziilor la care am ajuns. Marte in Sagetator, intr-o pozitie de sustinere prin sextil a conjunctiei Luna – Soare ne ofera gandirea independenta si claritatea de care avem nevoie pentru a actiona in directia adevarului cu onestitate, calea cea mai buna de a progresa in relatii.

Exista multa tensiune in astrograma momentului de Luna Noua, mai ales ca Nodul Sud al Lunii se apropie de o conjunctie cu Uranus retrograd, asa ca inca o data suntem avertizati ca este momentul sa clarificam cat mai repede situatiile din trecut, altfel acestea vor fi aduse din nou in actualitate in timpul eclipselor din octombrie si atunci nu le mai putem ignora. Indemnul catre actiune va fi sustinut de catre primul aspect armonic de trigon pe care-l va face Jupiter cu Uranus, dintr-o serie de trei, urmatoarele doua avand loc in primavara, respectiv vara lui 2015. Atat Jupiter cat si Uranus ne insufla dorinta de a face modificari si de a da un sens mai profund vietilor noastre, iar faptul ca aspectul se va repeta de trei ori, ne va oferi timpul necesar de a face cea mai buna alegere, cea care sa ne daruiasca echilibrul atat de cautat acum, in timp ce ne bucuram de echinoctiul si de toamna care se apropie.