Saptamana 23 – 29 iunie 2014 : Luna Noua in Rac (Mergi inainte!)

June 20, 2014 at 5:59 pm

Ploaia se rostogoleste pe geamurile colorate cu gri, intr-o dupa-amiaza calda de iunie. Privirea ti se opreste intr-un ram de cires, ingreunat sub povara fructelor si a siroaielor ude. Aveai alte planuri pentru acest inceput de vara, ai avut planuri si pentru primavara, unde au disparut toate? Oare si toamna se va sfarsi tot asa? Mintea incearca sa gaseasca antidot pentru depresia pe care o simti ca se apropie, numarand momente fericite, insorite si inflorite, care sa te faca sa uiti trenurile pe care nu le-ai prins sau intalnirile pe care le-ai ratat. Ca de fiecare data revii la anii copilariei, atunci cand mama iti dadea sentimentul de siguranta ca este acolo numai si numai pentru tine, indiferent de felul in care esti sau te comporti. Oricate greseli ai facut, la orice varsta, mama este singura care a intuit cand si daca ai avut nevoie de o imbratisare, o incurajare sau un sfat. E singura care a lasat totul de-o parte ca sa vina sa te salveze atunci cand ai crezut ca te scufunzi si tot ea a crezut in tine, atunci cand te-ai ridicat. Pana la urma, asa cum spune Beatles, „all you need is love” si nu cred ca exista o iubire mai mare dacat cea a unei mame pentru copilul ei.
Poate ca nu ma crezi acum, domnisoara, mai vorbim peste cativa ani…

Fie ca esti femeie sau barbat, Racul reprezinta arhetipul mamei. Desi exista multe cuvinte cheie care se refera la nativul nascut in fiecare an aproximativ intre 22 iunie si 22 iulie, ca sensibilitate, emotie, intuitie, compasiune, memorie, patriotism, poate ca cel care il reprezinta cel mai bine este „ a hrani”, care ne duce cu gandul la sprijinul si incurajarea de care avem nevoie fiecare in viata pentru a creste si a evolua.

Conectat la familie, emotii si hrana materiala si spirituala, primul semn de apa al zodiacului este identificat cu mama , cea care adaposteste viata, o protejeaza si o ajuta sa creasca si sa se dezvolte. Forta acestui semn feminin este de multe ori subestimata, mai ales datorita timiditatii si discretiei sale, insa calitati precum tenacitatea si simtul afacerilor, alaturi de intuitie si imaginatie creeaza o personalitate complexa care este dura la exterior insa moale la interior, ca si racul, animalul caruia ii poarte numele. Si calitatea cardinala este trecuta cu vederea in favoarea elementului apa, care dirijeaza emotiile precum mareele, valurile, insa trebuie sa constientizam faptul ca Racul este intr-adevar un semn cardinal, asociat cu initiativa, entuziasmul, spiritul inovator si autoritatea.

De aceea trebuie sa privim cu atentie acesta Luna Noua , care ne incarca cu un anumit tip si nivel de energie de la care sa ne alimentam 28 de zile de-aici incolo. Si acum ni se pune in fata un nou set de probleme pe care trebuie sa le descifram valorificand energia pe care o primim intr-un mod creativ care sa ne permita sa crestem si sa ne dezvoltam.

Aceasta Luna Noua are loc vineri 27 iunie la ora 11.09, ora Romaniei, la 5 grade si 37 minute in zodia Racului, influentand cu precadere pe nativii semnelor cardinale Berbec, Rac, Balanta, Capricorn, dar si pe cei care au planete personale sau puncte sensibile ale temei natale intre 0 si 10 grade in aceste semne.

Viata a devenit mai complicata cu cat ne apropiem de solstitiul de vara din 21 iunie, planeta Marte se apropie de opozitia exploziva cu Uranus, exacta pe 24 iunie. Atmosfera razboinica este intretinuta de aceste planete dinamice, fiecare dintre noi se afla intr-un razboi interior sau exterior, planeta albastra insasi cauta sa-si gaseasca echilibrul eliberand sub diferite forme, ici si colo, energia acumulata. Planetele din semnele cardinale sunt actorii principali ai acestei scenete ciclice pe care o performeaza cele doua luminarii, aprinzand fatete necunoscute ale personalitatii noastre, initiind circumstante neprevazute, rasturnand planuri vechi si construind altele noi.

Originalitatea este in actiune, iar imaginatia, activata de trigonul pe care-l fac cele doua luminarii cu misticul Neptun ne daruieste energia si inspiratia necesare pentru a obtine prin reflectie si vizualizare, ceea ce dorim cu adevarat. Luna Noua isi focalizeaza reflectoarele catre Pluton, aflat in semn opus pentru a ne forta sa mergem inainte, catre o transformare majora. Toate fortele interioare sunt canalizate acum catre initierea unui plan de actiune care sa ne conduca spre siguranta emotionala necesara cresterii si valorificarii potentialului creativ.

Foloseste aceasta Luna Noua pentru a planifica evenimente, lansari de produse, promovarea unor idei inovatoare. Transforma energia exploziva a contextului astral asumandu-ti riscuri calculate si ai incredere in instinctele tale!