Saptamana 24 – 30 martie 2014 : Luna Noua in Berbec – Luciditate si autocontrol

March 21, 2014 at 5:56 pm

Primavara aceasta s-a grabit sa straluceasca mai devreme decat de obicei, incercand sa compenseze prin lumina sentimentul ca mai avem de asteptat pana cand vom rezona cu anotimpul cel mai asteptat de peste an. Aproape ca simtim adierea sperantei, insa e departe de a se materializa, bajbaim intre incertitudini, sperante, fragmente de actiuni nefinalizate, ca partile componente ale unui puzzle din care lipseste piesa centrala.

Si saptamana viitoare se inscrie in tiparul celor de dinaintea ei, de un calm aparent care nu corespunde cu nimic realitatii. Ceva mocneste in fiecare dintre noi dar nu are suficienta energie si poate ca nici nu trebuie sa aiba, pentru a iesi la suprafata. O atitudine potrivita ar fi sa meditam la ce dorim cu adevarat si sa incepem sa construim un plan. La sfarsitul saptamanii va avea loc fenomenul de Luna Noua in Berbec si, dupa cum stim, acesta este cel mai potrivit moment de a ne stabili intentiile si de a ne lansa in noi eforturi pentru materializarea acestora.

Aceasta Luna Noua dinamica face parte si este inceputul formarii unei Mari Cruci pe semne cardinale, iar luminariile nu fac decat sa activeze toate cele patru cuadraturi componente. Tensiunile generate se aduna zi cu zi, iar odata atins nivelul maxim, doar o actiune imediata poate reduce presiunea. Este un inceput puternic pentru anul astrologic, cu o conjunctie Soare – Luna – Uranus vestitoare de revolte politice, conditii meteorologice extreme, acte impulsive intampinate cu ostilitate, toate cu un impact intens asupra vietii noastre. Aceasta Luna Noua este un preludiu la Marea Cruce pe semne cardinale in care sunt implicate planetele Uranus in Berbec, Jupiter in Rac, Marte retrograd in Balanta si Pluton in Capricorn, toate la gradul 13 pe 21 aprilie, cruce care se afla la randul sau intre cele doua eclipse, cea de Luna, de pe 15 aprilie si cea de Soare din 29 aprilie.

E momentul sa fii atent ce energii se coaguleaza in viata ta acum, care sunt interesele tale in acest moment, care sunt elementele de fundal pe care se desfasoara viata ta acum si vei afla din timp cu ce situatie te vei confrunta in aprilie. Semintele pe care le vei planta in perioada acestei Luni Noi poate ca vor fi napadite de buruieni in perioada eclipselor din aprilie si vei fi nevoit atunci sa-ti faci curatenie in gradina, insa fii sigur ca gradina ta va rodi mai tarziu, atunci cand nici nu te astepti.

Contextul astral al Lunii Noi de duminica 30 martie ne face sa simtim ca ne miscam cu incetinitorul pe un teren minat, in care ne straduim sa ocolim situatii, sa nu ranim orgolii, sa ne strecuram neobservati, pentru a nu starni reactii care sa degenereze in confruntari directe. Tot ce intentionam sa incepem acum trebuie sa includa si nevoile altora, sa gandim mai mult inainte de a actiona, iar actiunea sa fie dublata de inteligenta, pentru a obtine ceea ce dorim. Eventuala rezistenta pe care o intampinam sa fie un motiv de incetinire a actiunii, de regrupare, de regandire a planului si nu de fortare a norocului. Mintea deschisa si flexibilitatea ne ofera intotdeauna posibilitati neasteptate, iar solutiile originale ne dau libertatea de miscare atat de invocata si dorita acum.

In concluzie: O Luna Noua in Berbec este energica intotdeauna datorita naturii semnului, de data aceasta insa asumarea riscurilor nu este cea mai potrivita, poate conduce la decizii gresite. Ceea ce se intampla in acest moment ne poate oferi un indiciu cu privire la ceea ce ne asteapta in aprilie. Utilizand energia Lunii Noi pentru meditatia asupra obiectivelor pe termen lung si a vietii noastre in ansamblu poate sa ofere o perspectiva creativa si un mod creativ de a ne rezolva problemele.
Daca privim viitorul prin perspectiva relatiilor care ne sunt de ajutor pentru propria evolutie, vom ajunge la concluzia ca avem nevoie de oameni care sa ne sustina, nu putem trai singuri. Greutatile care ne apasa, tristetile care ne macina vor fi uitate mai usor atunci cand ne folosim energia pentru a-i salva pe ceilalti de greutatile si tristetile lor.