Luna Noua in zodia Fecioarei – 25 august, ora 17.14 ora Romaniei

August 22, 2014 at 4:56 pm

Vara e pe sfarsite si simti melancolia inceputului grijilor de toamna cum te invaluie, intai doar un sentiment nedefinit, apoi schita unui gand de neimplinire, ca atunci cand astepti partea preferata a unei melodii care-ti place, insa ti se descarca telefonul inainte de a apuca s-o asculti.

Niciodata nu ne saturam de vara, oricat de suparatoare sunt zilele caniculare, atunci cand epuizati de atata caldura spunem ca ne dorim mai degraba gerul iernii. Copii sau nu, asociem vara cu vacanta, cu lipsa grijilor, cu elasticitatea trupului eliberat de hainele groase, cu zilele luminoase, cu serile mirosind a lamaita si noptile lungi, in care distractia pare sa nu se mai opreasca.

Nicio vara nu dureaza suficient de mult, la fel ca ca orice lucru minunat, se termina mult prea curand.

Pana si planetele se intorc din vacanta. Sezonul Leului se apropie de sfarsit, Soarele si Mercur au trecut deja in Fecioara, au ramas doar planetele „bune”, Venus si Jupiter sa faca fata celor doi scandalagii, Marte si Saturn, insa cu Mercur in opozitie cu Neptun nimic nu poate fi prea clar. Si peste toate se asterne lumina Lunii Noi din semnul Fecioarei, momentul in care trebuie sa ne concentram asupra a ceea ce dorim sa aducem nou in viata noastra.

Probabil ca ultimele 30 de zile care au trecut de la Luna Noua din zodia Leului ti le-ai petrecut in vacanta, intr-un mod mai mult sau mai putin creativ insa cu siguranta mai distractiv decat in restul anului. Ti-ai alimentat energia creatoare hranindu-ti placerile copilului care esti in perioada Leului, a venit vremea s-o ordonezi si s-o pui in slujba celorlalti, in zodia Fecioarei. Pentru ca, asa cum spune Picasso, „Toti copiii se nasc artisti, problema e sa ramana artisti pe masura ce cresc”. Intentiile entuziaste cu care te-ai aliniat la linia de start, amplificate de Jupiter alaturi de cele doua luminarii unite in zodia Leului sunt ajustate si aduse cu picioarele pe pamant odata cu aceasta lunatie in semnul modest, perfectionist si vindecator al Fecioarei.

E momentul curateniei generale prin dulapuri si sertare, inainte de intoarcerea copiilor la scoala, daca in casa ta sunt copii, pregatirii perioadei de recoltare a pamantului sau a ideilor, dar si integrarea a ceva nou in viata ta, de mare ajutor pentru tine si ceilalti. Sanatatea, dieta, munca, adica toata rutina zilnica sunt stimulate, amplificate si regandite, astfel incat sa-ti imbunatatesti viata, facand-o mai ordonata si mai echilibrata. Daca simti ca e nevoie, incepand cu 25 august iti poti propune sa te disciplinezi in ceea ce priveste dieta, sa te lasi de fumat, sa incepi o cura de slabire sau sa-ti stabilesti un calendar regulat de exercitii fizice. De data aceasta va functiona, pentru ca zodia Fecioarei este perioada cea mai potrivita din an pentru a integra disciplina si organizarea in rutina de fiecare zi.

Luna Noua in Fecioara pune in general accentul pe munca si sanatate, asa ca poate fi un nou inceput pentru tine in a-ti stabili obiective in aceste directii. Simtul practic si eficienta, capacitatea de analiza cu obiectivitate si detasare emotionala sunt calitati esentiale pentru a-ti atinge obiectivele si pentru a face ca visele sa-ti devina realitate. Vointa amplificata de conjunctia Marte – Saturn, exacta la momentul Lunii Noi din 25 august te poate face suficient de puternic pentru a depasi toate obstacolele, sa te concentrezi pe ceea ce ai de facut, pas dupa pas, pana la constructia finala. Foloseste-ti energia in surplus eventual pe un sac de box, nu te lasa provocat de eventualele circumstante iritante, fa un pas inapoi si nu reactiona. Evalueaza-ti relatiile, insa concentraza-te mai degraba catre prosperitate, Venus inca este in zodia Leului, alaturi de Jupiter , iar Neptun se opune Lunii Noi, pozitii perfecte pentru vizualizare creativa.

Doar pentru ca nu vezi o imbunatatire nu inseamna ca undeva, in fundal, nu se intampla. Doar pentru ca nu vezi acum o solutie nu inseamna ca nu exista una. Ia-ti o pauza, relaxeaza-te si ceea ce cauti vei gasi.