Saptamana 4 -10 august 2014: Luna Plina in Varsator: Asculta-ti inima!

August 1, 2014 at 6:48 pm

Am citit ca timp de 33 de ani, atunci cand se uita dimineta in oglinda, Steve Jobs se intreba: „Daca astazi ar fi ultima zi din viata mea, as vrea sa fac ceea ce fac?”, iar cand pentru mai multe zile la rand raspunsul era „Nu”, stia ca trebuie sa schimbe ceva.
Incearca si tu sa faci acest exercitiu timp de o saptamana , dimineata de dimineata. Ce raspuns crezi ca va predomina? Si daca raspunsul va fi „Nu”, ai curajul sa-ti asculti inima?
Starea societatii in care traim ne arata ca sunt putini cei care-si asculta inima, isi urmeaza intuitia, sunt atenti la emotiile si dorintele lor. Probabil ca daca am face acest lucru, deciziile pe care le-am lua nu ar fi atat de irationale precum ai crede, ar fi mult mai curajoase si mai pline de bun simt, simfonia interioara s-ar integra muzicii universale, pentru ca s-ar alinia tot timpul la ceea ce ne dorim cu adevarat. Pentru ca, precum lichidul care ia mereu forma vasului in care este turnat, energia universala ne umple pe toti, pe fiecare dupa forta dorintei cu care o intampinam.

Suntem in plina vara, traim si ne scaldam in lumina fierbinte a Soarelui in Leu, plina de romantism si creativitate, invitati sa scoatem la joaca copilul interior pastrat ascuns in restul timpului, provocati sa gasim centrul fiintei in jurul caruia sa ne pivoteze viata. Optimismul si bucuria mult asteptate in perioada primaverii si a inceputului de vara isi fac in sfarsit simtita prezenta mai intai la nivel intim, pentru a izbucni in toata splendoarea catre mijlocul lunii august, odata cu Luna Plina din zodia Varsatorului.

Fenomenul de Luna Plina va avea loc pe 10 august la ora 21.10 ora Romaniei, la numai 22 de minute dupa ce satelitul natural al planetei noastre ajunge la perigeu, punctul de pe orbita cel mai apropiat de Pamant. Datorita faptului ca Luna se vede cu circa 15% mai mare si 30% mai luminoasa decat de obicei intr-o faza de Luna Plina a fost numita Super Luna, termen folosit pentru prima data de astrologul (nu astronomul) Richard Nolle in 1979.

Din punct de vedere astrologic, Luna reprezinta reactiile si nu actiunile noastre, emotiile, starea de spirit de fiecare zi, modul in care raspundem unor stimuli externi, asa ca aceasta Super Luna ne va afecta mai puternic din punct de vedere emotional. Corpul omenesc format din 70% fluide reactioneaza la fel de puternic ca si oceanul la revarsarea de energie, asa ca nu e de mirare ca avem de luptat cu senzatia de neliniste, lipsa de somn sau chiar cu visele, mai intense si mai usor de tinut minte dimineata, in perioada de cateva zile inainte si dupa Luna Plina.

Luna in semnul umanitar si dornic de libertate al Varsatorului va provoca Leul din noi sa priveasca dincolo de propria sa pasiune, dincolo de nevoia de confort interior si apreciere catre idealuri mult mai inalte de egalitate, libertate si cooperare pentru binele tuturor, nevoile colective capatand o importanta mai mare decat expresia individuala personala. Pentru ca fiecare dintre noi intruchipeaza energiile zodiacale in grade diferite, nu suntem numai nativii semnului nostru solar. Intr-adevar, cei care au planete sau puncte sensibile in jurul gradului 18 in semnele fixe Leu, Varsator, Taur, Scorpion vor simti mai intens efectul acestei Luni Pline, insa daca ne verificam fiecare dintre noi astrograma vom putea anticipa domeniul in care vom experimenta aceasta provocare astrala.

Ca de obicei, relatiile vor fi in centrul atentiei, iar cum planeta frumusetii si a relatiilor, Venus se afla catre sfarsitul tranzitului sau prin zodia Racului, poate oferi nativilor nascuti catre sfarsitul acestei zodii, precum si nativilor Pesti, Scorpion, Taur si Fecioara un impuls catre cooperare si angajament in cuplu, parteneriate, grupuri cu care impartasesc idealuri comune, sau familie. In centrul atentiei stau insa semnele Leu si Varsator, care vor experimenta schimbarea chiar daca sunt reticente, ca semne fixe, oricarei modificari in existenta lor. Imprejurarile ii vor ajuta sa faca modificarile necesare, mai ales datorita prezentei lui Uranus ca mediator al luminariilor, care sporeste energia creatoare si posibilitatea aparitiei unor surprize pozitive.

Energiile continua sa fie polarizate, cuadratura Uranus – Pluton inca este activa, Saturn in aspect de cuadratura cu Soarele si Luna ne face sa ne simtim testati si criticati, incapabili de a face fata problemelor momentului, cel putin pana cand emotiile vor reveni la nivelul obisnuit. Fiecare dintre noi trebuie sa ajunga sa fie constient de potentialul sau si de cursul pe care doreste sa-l ia viata sa in urmatoarele luni. Varsatorul si Uranus ne vorbesc insa despre libertate, spirit umanitar, idealism, egalitate, stiinta si tehnologie, constiinta avansata, viitor, geniu, asa ca dorintele trebuie sa depaseasca spatiul ingust al idealului personal si sa vizeze rezultate pozitive pentru planeta noastra si marea colectivitate care o populeaza.