Saptamana 8 – 14 septembrie 2014: Luna Plina in Pesti – Compasiune

September 5, 2014 at 4:18 pm

Exista teorii care arata cat de putin folosim din potentialul nativ si cat de mult din suferinta pe care o traim este provocata de noi insine. Sunt efecte ale comoditatii intelectuale care ne determina sa nu mai distingem ceea ce este important pentru fiecare dintre noi in multimea de clisee care ne complica viata.

In general prea putin preocupat de propria esenta, vine totusi un moment cand stai singur cu tine si te intrebi „Cine sunt eu?” si atunci iti dai seama cat de greu este sa raspunzi la aceasta intrebare. Intr-o lume superficiala, intr-o societate in care totul e de vanzare, oamenii tind sa-si cumpere identitatea pentru a fi in rand cu lumea in care traiesc. Casele, masinile, hainele, chiar si relatiile incearca sa umple golul unor existente lipsite de intrebari, in care fericirea depinde de circumstante si comparatii.

Introspectia la care te obliga un raspuns responsabil si onest la aceasta intrebare poate face minuni in viata ta, revelandu-ti calea pe care esti dator sa o parcurgi pentru implinirea existentei. Atunci cand visurile sunt in echilibru cu realitatea sufletul tau stie ca esti pe drumul cel bun.

Nu fii surprins daca in ultima perioada de timp ti-ai pus asemenea intrebari existentiale si chiar ai perseverat, cautand un raspuns viabil, chiar daca acesta a venit dupa zile intregi de cautare si confuzie. Daca simti cum emotiile tinute sub control in ultimele luni o iau razna si sentimente contradictorii iti macina sufletul, esti tentat sa acorzi mai multa atentie si dedici mai mult timp spiritului si indeletnicirilor spirituale, atunci e clar, rezonezi cu energia Lunii Pline din zodia Pestilor, fenomen care va avea loc saptamana viitoare, in noaptea de luni spre marti, la ora 4.38, ora Romaniei.Constient sau nu, mergem cu fluxul crescator sau descrescator al Lunii, experimentand energiile fiecarui semn zodiacal printr-un nou inceput si noi obiective la o faza de Luna Noua, trecand printr-un moment de cautare a echilibrului intre asteptari si realitate la o faza de Luna Plina, pentru a trai in final magia materializarii intentiilor stabilite, inainte de urmatoarea lunatie.

Ne aflam in plina zodie a Fecioarei, cu Soarele si Venus in acest semn pur, organizat si perfectionist care ne ridica stacheta standardelor permitandu-ne sa fim excesiv de exigenti si concentrati pe realitatea de fiecare zi. Vis a vis, in semnul mistic si spiritual al Pestilor se afla Luna, plina de compasiune si intelegere a durerii care exista in lume, facandu-ne gata sa sacrificam o parte din noi insine pentru o mana de ajutor la timpul potrivit. Sacrificiul pentru umanitate a facut ca simbolul zodiei sa fie si simbolul crestinismului, pestele, de aceea poate ca ne simtim chemati acum sa renuntam macar partial la ego-urile noastre hranite in tot restul anului de civilizatia de consum si sa fim mai sensibili la nevoile celorlalti.

Conjunctia Lunii Pline cu planeta Neptun, care incearca sa scoata la suprafata din 2011, de cand este prezenta in zodia Pestilor, toata compasiunea si iubirea neconditionata de care suntem capabili, ne ajuta la iluminarea a tot ce este bland si iubitor, punand accentul pe intuitie, visuri si dorinte ascunse. Cautarea confortului emotional prin actiunile care implica vindecarea sau asistarea celor care ne cer ajutorul sau celor mai putin norocosi decat noi este tema acestei Luni Pline, o Luna Plina in care aspiratiile materiale ar trebui macar partial inlocuite cu aspiratiile catre pace, unitate, armonie si compasiune. Poate ca si contextul actual mondial ne ajuta sa integram mai usor aceasta energie, oricum este momentul retragerii in sine si ascultarii mesajelor ingropate adanc, in subconstient. Un mic ragaz inaintea schimbarilor pe care le va aduce luna octombrie, cu cele doua eclipse ale sale…