Saptamana 9 – 15 iunie 2014 – Luna Plina in Sagetator

June 6, 2014 at 4:54 pm

Gemeni si Sagetator… Fiecare cu dualitatea sa, fiecare cu tendinta sa, mai puternica sau mai slaba catre unitate. Personalitati diferite, mai sociabili sau mai introspectivi in succesiunea de momente care alcatuiesc viata, insa cu o tendinta clar spirituala, Gemenii si Sagetatorii se intalnesc intr-un spatiu in care isi aleg singuri drumul catre o independenta in care nu prea mai exista loc pentru altii. De fapt, fiecare dintre noi este dator sa-si gaseasca singur fericirea, mai devreme sau mai tarziu aflam, intr-un chip mai dureros sau mai eliberator, acest lucru.

Fenomenul de Luna Plina va avea loc in dimineata zilei de 13 iunie pe axa Gemeni – Sagetator, la al douazeci si doilea grad al acestor semne, punand fata in fata doua universuri opuse dar complementare: dualitatea si totalitatea, agerimea si intelepciunea, tactul si sinceritatea. Gemenii cauta comunicarea, Sagetatorul cauta adevarul si impreuna gasesc modalitatea de a face armistitiu intr-un mod inteligent: mintea care rataceste dincolo de rational, ascultandu-si intuitia, gasind raspunsurile in adancurile subconstientului, vorbind despre adevaruri mai inalte, universale.

Luna reprezinta inconstientul, intuitia, impulsurile, emotiile, ereditatea, mediul de origine, comunitatea.

Soarele reprezinta identitatea, personalitatea, imaginea publica, vitalitatea.

Zodia Gemeni reprezinta comunicarea, inteligenta, versatilitatea, curiozitatea, distractia.

Zodia Sagetator reprezinta aventura, optimismul, libertatea, credinta.

Aceasta Luna Plina , cu Luna in Sagetator si Soarele in Gemeni ne poate conduce la concluzia ca urmarea cu incrancenare a drumului catre cautarea interioara si spiritualitate nu da rezultatele asteptate, ca raspunsul cel mai potrivit este o viata traita din plin, cu inima senina si usoara, in care calatoria este mai importanta decat destinatia .

La momentul de Luna Plina, ora 7 si 13 minute ora Romaniei, planeta Marte, aflata in zodia Balantei este implicata intr-un careu tensionat cu Uranus si Pluton, iar Venus, in Taur, intr-o opozitie aproape exacta cu Saturn retrograd in Scorpion. Nodurile lunare se armonizeaza perfect cu cele doua luminarii in opozitie, oferindu-ne posibilitatea de a fi rationali in incercarea de echilibrare a potentialului exploziv foc-aer al acestei lunatii.

Momentul nu este potrivit pentru prea multa actiune, competitie sau lupte pentru putere, izbucnirile puternice nu conduc catre nimic bun, uneori e mai bine sa fii apreciat pentru bunatatea inimii decat sa ai dreptate intr-o dezbatere absurda.

Faptul ca Mercur este retrograd in Rac la momentul Lunii Pline, interactionand si el intr-un unghi larg cu marea cruce pe semne cardinale care implica pe Uranus din Berbec, Marte din Balanta, Jupiter din Rac si Pluton din Capricorn contribuie la zguduirea sentimentului de securitate emotionala, punand la incercare toate resursele neexploatate inca, de acceptare si asimilare a noului si de renuntare la la atasamentele emotionale, pentru vindecarea ranilor trecutului.

E nevoie de rabdare, mai ales in relatii, de claritate in expunerea propriului punct de vedere dar si de reexaminare a situatiei prezente si de recalibrare pe noile structuri.
Toti vom fi atrasi de intensitatea aventurii pe care ne-o propune opozitia Gemeni-Sagetator, insa cei care reactioneaza rapid si intelept vor beneficia de potentialul energetic al acestei luni pline.
Este favorizata exprimarea creativa in arta, afaceri si iubire, insa e nevoie de multa stapanire de sine, educatie si respect pentru orice fiinta pentru a reprima reactiile emotionale la orgoliul ranit. E momentul dialogului interior intre sentimente si ganduri, intre cele doua emisfere cerebrale, desi e mai usor de spus decat de facut, in conditiile actuale.