Saturn in Varsator – Toata lumea s-a mutat online

March 18, 2020 at 9:11 am

Nu e mai mult de o luna de cand ma plangeam ca stau prea mult pe retelele sociale. Ca multi dintre voi, mi se parea ca mediul online afecteaza relatiile dintre noi, ca nu ne mai intalnim unii cu altii fata-n fata, ca internetul ne face din ce in ce mai superficiali si mai neinstruiti.

Insa nu stiu cum ne-am fi descurcat in perioada aceasta fara internet, fara tehnologia informationala care ne-a transformat societatea facand-o sa treaca de la era industriala la epoca retelelor de informatii. De-abia acum ne dam seama ca aceasta este de fapt infrastructura prezentului si a viitorului, vitala nu numai pentru pentru interactiunea personala cu varul din America ci si pentru educatie, sanatate, cultura sau mediul economic.

Acum, cand majoritatea dintre noi suntem obligati sa  incetinim si sa reflectam asupra lucrurilor care conteaza cu adevarat, pe langa familie, cerul albastru deschis sau instelat, linistea sufletului si sanatatea trupului, cred ca trebuie sa-i dam Cezarului ce-i al Cezarului si sa includem si internetul, tehnologia si instrumentele online pe lista scurta a necesitatilor noastre. Acum, cand conceptele de spatiu, timp si distanta isi pierd sensurile conventionale, cine nu tine pasul cu aceasta schimbare de perspectiva pierde o mare de posibilitati.

Peste tot pe unde te uiti sau asculti e vorba despre necesitatea de conexiune online, despre digitalizarea fortata a serviciilor statului si companiilor in plina criza generata de evolutia cazurilor de gripa. Ceea ce nu s-a putut face intr-un mod ordonat in vremurile normale, trebuie facut urgent, pentru a ne salva vietile. Daca privim lucrurile din punct de vedere astrologic, presiunea limitarilor contactelor dintre noi pentru a evita contaminarea cred ca poate fi pusa pe seama lui Saturn, care va parasi Capricornul pe 22 martie, pentru a intra in semnul Varsatorului, semnul implicarii sociale, al colectivitatii, comunitatilor si conexiunilor in care suntem parte. Din ce in ce avem mai multa nevoie unii de altii si ne este din ce in ce mai clar ca actiunile fiecaruia dintre noi ii afecteaza pe toti ceilalti in bine sau in rau.

In dimineata zilei de 22 martie, planeta Saturn va pasi peste granita dintre Capricorn si Varsator, doua semne foarte diferite ca vibratie, dar in care se simte la fel de bine.   Considerata planeta timpului, Saturn, in orice semn s-ar afla, actioneaza inflexibil si intr-un mod perceput neplacut, aducand presiune, limitari, obstacole, teste, lectii, care necesita o evaluare realista a posibilitatilor, efort sustinut si responsabil. Modul sau unic de a ne impinge sa reusim ceea ce ne propunem sa facem, sa experimentam lucrurile de care avem nevoie pentru a trage concluzii relevante pentru viitorul si evolutia noastra capata vibratii diferite, pe masura ce se deplaseaza prin toate cele douasprezece semne zodiacale, timp de 28 de ani.

Ca planeta – profesor, deplasandu-se pe banda zodiacala, ne antreneaza pe toti, prin aspectele pe care le face la planetele personale, intr-un proces de maturizare, de crestere personala si de intelegere a consecintelor faptelor noastre, a relatiei dintre cauza si efect in toate situatiile cu care ne confruntam. Chiar daca modul sau de actiune este cat se poate de concret si poate duce la situatii dificile, ajustandu-ne vietile profesionale, sentimentale sau emotionale la parametrii necesari evolutiei, trebuie sa fim constienti ca dupa trecerea sa printr-un punct sensibil al astrogramei natale, prin concluziile pe care trebuie sa le tragem si deciziile pe care suntem nevoiti sa le luam, devenim mai puternici si mai increzatori in noi insine, mai capabili sa facem fata provocarilor urmatoare.

Daca in Capricorn, un semn feminin, de Pamant, pe care-l conduce in mod firesc este practic si cumpatat, in Varsator, semnul masculin, de aer, pe care l-a condus pana la descoperirea planetei Uranus, pune la indoiala regulile si structurile pe care singur si le-a creat, devenind mai umanist, mai inclinat catre dezvoltarea directiilor de lunga durata legate de minte, de revolutie in tehnologie, internet, educatie si in general in stilul nostru de viata. In zodia Varsatorului, care simbolizeaza colectivul, comunitatile din care facem parte, grupurile si prietenii cu care mergem la drum, autoritatea lui Saturn ne ajuta sa ne implicam mai degraba in activitati care ajuta aceste colectivitati sa progreseze, uitand de obiectivele individuale, sau punandu-le pe acestea din urma in slujba unui scop mai mare.

Se vede din situatia pe care o traim cu totii, la nivel global, ca pasim pe un teren necunoscut inca, chiar daca Saturn trece prin Varsator o data la 28 de ani, ultima data facand-o in perioada 1991 – 1994. Dar asa cum a facut-o in aceasta perioada, lasandu-ne, printre altele, mai bogati odata cu descoperirea internetului, si dupa 2023, cad va parasi Varsatorul pentru Pesti, ne va lasa imbogatiti cu un alt tip de expresie, dupa ce am  potrivit mai bine fiecare piesa a prezentului in imaginea mai mare a ansamblului lumii din care facem parte.

Schimbarea se simte deja in aer mai ales pentru ca imediat ce face pasul in Varsator, pe 22 martie, Saturn intra in raza de actiune a unui aspect dinamic cu  Uranus din Taur (cuadratura), cu care nu se va conecta la grad perfect datorita miscarii aparent retrograde care-l va face sa se opreasca la 2 grade Varsator si sa se intoarca pentru cateva luni in Capricorn pe 1 iulie 2020. Insa, dupa cinci luni de retrogradare, va reintra in Varsator pe 17 decembrie 2020, unde va continua procesul de restructurare a limitelor cunoscute din vietile noastre si ale colectivitatilor din care facem parte, pana pe 7 martie 2023.

Acolo unde exista Varsatorul in hartile noastre natale, exista si visurile si sperantele noastre. Seriozitatea si implicarea responsabila pe care le aduce Saturn in ecuatie pentru urmatorii trei ani, nu poate decat sa ne umple de speranta ca de data aceasta vom reusi sa le manifestam, sa potrivim visurile noastre individuale, mici, in puzzle-ul mult mai mare al realitatii.