Saturn revine la miscarea directa – Ceasul merge inainte

September 16, 2019 at 5:55 pm

E frumoasa teoria schimbarii, cat de bine e sa nu te cramponezi de situatii si programari, dand dovada de flexibilitate, una dintre modalitatile de a ne tine creierul vioi si sanatos. Dar cand chiar te lovesti de schimbare, cat de mica si neimportanta ar fi ea, e nevoie de un pic de timp ca s-o accepti.

Cam asa mi-a inceput lunea, cu schimbarea planurilor intocmite cu grija tot weekendul, cand am pus cap la cap tot felul de activitati si intalniri astfel incat sa pot pleca la un curs, maine. Astazi, imediat ce mi-am luat biletul de tren, am aflat ca nu se mai tine cursul, asa ca a fost nevoie sa reprogramez totul si sa mai si merg din nou la gara, sa anulez biletul de calatorie.

Si asta se intampla dupa ce ieri seara citisem despre atitudinea pe care trebuie s-o avem in fata schimbarii astfel incat sa nu ne afecteze atat de tare, intr-o culegere de interviuri ale lui Dalai Lama, adunate de Howard Cutler in Arta fericirii. Intr-un fel, ma simt bine pentru ca mi se pare ca am reactionat corect spre deosebire de alte dati, insa au existat  cateva momente de lamentare, asa ca e loc de mai bine.

E normal ca am privit lucrurile prin prisma astrologului si cunoscandu-mi harta natala, am cautat ceva  care sa fi declansat acest test de comportament. Lucrurile nu sunt chiar atat de subtile, in afara unor tranzite care pun presiune pe nativii primului decan al semnelor cardinale (stiti care sunt, nu-i asa? Berbec, Rac, Balanta si Capricorn), mai avem ceva care ne trezeste pe toti, indiferent de zodie, Ascendent sau pozitii planetare. Acest ceva se numeste Saturn care revine miercuri la miscarea directa in zodia pe care o guverneaza, Capricornul.

Atunci cand o planeta grea, exterioara orbitei Pamantului, isi schimba aparent directia de miscare, semnificatia sa devine vizibila in plan material, atat la nivel colectiv, cat si individual. Saturn este planeta timpului, a responsabilitatii, a regulilor si a disciplinei si reprezinta figurile de autoritate in general, tatal, guvernul si institutiile de orice fel, este planeta care aduce structura si organizare in viata noastra. Ca un profesor exigent, se asigura prin toate mijloacele ca ne insusim niste lectii (de data aceasta fiind vorba despre niste lectii de viata) si daca dorim succesul, nu avem decat sa muncim pentru a-l obtine.

Asadar, pe 18 septembrie, planeta Saturn se va opri din miscarea aparent retrograda pe care a inceput-o pe 30 aprilie, de la gradul 20 Capricorn, va stationa cateva zile, pentru a incepe sa se deplaseze direct de la gradul 14 Capricorn. Dupa 5 luni in care am devenit mai constienti de propriile limite, in care ne-am dat seama cat de important este timpul si ca nu l-am pretuit la adevarata valoare aproape niciodata, aceasta intelepciune venind nu pe cale teoretica, din carti, ci din consecintele palpabile ale actiunilor noastre, de-aici incolo vom incepe sa progresam in domeniile importante, mai ales acelea pe care le consideram fiecare dintre noi cele mai importante.

Probabil ca in aceste luni ne-am straduit mai mult intr-o zona de viata, poate cariera si reputatie profesionala, pentru ca acestea sunt guvernate de Capricorn, dar poate fi vorba si despre familie, despre sentimentul de siguranta, despre valoarea de sine, despre succesul material sau poate despre sanatate. In urmatoarele luni ne vom putea concentra pe ceea ce dorim sa realizam in aceste domenii, iar lectiile invatate de-a lungul celor 5 luni ne vor ajuta sa ne deplasam in directia cea buna si sa obtinem rezultatele, pe masura muncii noastre.

In urmatoarele zile, cat Saturn este inca stationar, ar fi bine sa ne asiguram ca ne-am orientat in directia potrivita, astfel incat sa fim pregatiti pentru actiune. Daca doresti sa stii ce zona a hartii tale natale e tranzitata de Saturn devenit direct, ma poti contacta printr-un mesaj pe pagina de Facebook.   La fel, daca doresti un studiu aprofundat al hartii natale.