Schimbare de directie: Nodul Nord al Lunii intra in Rac

November 2, 2018 at 7:51 pm

Imi place sa ma uit la filme cu happy-end si  cand spun happy-end ma refer si la  posibilitatea de a trage niste concluzii sau de a accesa niste lectii de viata, fara sa fie nevoie sa le experimentez pe propria-mi piele. Indiferent cat de grea mi-a fost ziua, las realitatea sa astepte pana se termina filmul si de-abia atunci revin la ea. La fel ca atunci cand ma uit la ceas la ora exacta sau la o ora care e formata din numere repetitive, ma bucur ca Universul vrea sa-mi spuna ceva, orice vrea el stiu ca e bun pentru mine.

Viata e frumoasa  si plina de posibilitati minunate, in ciuda suferintelor pe care le traversam, poate chiar si datorita lor. Exista in noi un soi de mecanism care si inauntrul unei mari tristeti sau dureri, ne face sa ne ridicam ochii si sa vedem ceva care ne impregneaza cu frumusete. E ca si cum durerea si bucuria, iubirea si lipsa ei sunt fetele unei monede care zboara in aer atat de repede incat nu putem spune pe care dintre ele o vedem.

Nu exista limita de timp, nu conteaza cati ani s-au scurs de cand te-ai nascut. Indiferent daca ceasul merge inainte sau inapoi, asa cum a fost cazul personajului Benjamin Button, barbatul care s-a nascut batran pentru a intineri , inversand procesul firesc al vietii, ai tot timpul din lume pentru a trai viata dorita. Nu este niciodata prea tarziu ca sa fii cine vrei sa fii, doar sa ai puterea sa incepi din nou.

La fiecare sase luni traversam o perioada in care asistam la niste fenomene astronomice impresionante, datorita pozitiei relative dintre Soare, Luna, planeta pe care locuim si axa nodurilor Lunii. Este vorba de o perioada de doua saptamani, in care au loc o eclipsa de Soare si o eclipsa de Luna.  Pozitia relativa dintre cele trei corpuri ceresti, fara interventia axei nodurilor lunare, formeaza fazele Lunii, adica diferitele forme ale Lunii vazute de un observator de pe Pamat, de la faza de Luna Noua, atunci cand Luna se afla intre Pamant si Soare, pana la faza de Luna Plina, atunci cand Pamantul se afla intre Luna si Soare. Prezenta axei nodurilor lunare alaturi de Soare si Luna in limita a plus sau minus 19 grade, aduce o energie suplimentara unei Luni noi sau Luni pline, marindu-i implicatiile astrologice atat in timp cat si in intensitate.

Pentru scopul articolului e important de inteles rolul astrologic al nodurilor lunare ca promotor al eclipselor. Acestea din urma ne intereseaza, ca puncte de cotitura atat la nivel individual cat si colectiv, global, perioade in care apar crize, probleme majore care necesita schimbari de viziune, deschideri catre niveluri mai inalte de constiinta. De aceea, faptul ca Nodul Nord al Lunii isi schimba semnul, de la Leu la Rac (Nodul Sud trecand de la Varsator la Capricorn) chiar este o stire de maxima importanta a lunii noiembrie, pentru ca indica o perioada de un an si jumatate de schimbari si transformari majore pentru nativii Rac si Capricorn, dar si pentru celelalte zodii, in masura in care geometria planetelor in tranzit se suprapune peste modelul geometric din natal.

Asa ca luna noiembrie incepe in forta, cu primul mare eveniment, schimbarea semnelor nodurilor lunare, care, spre deosebire de planete, se deplaseaza inapoi prin zodiac, Nodul Nord de la Leu la Rac, iar Nodul Sud de la Varsator la Capricorn. La fel si pozitia in semne a eclipselor de anul viitor, care vor avea loc in trei reprize.

Prima repriza va fi in ianuarie, cu o eclipsa partiala de Soare pe 5 ianuarie, la gradul 15 Capricorn si o eclipsa totala de Luna, pe 21 ianuarie, la gradul 1 Varsator.

A doua repriza se intinde pe perioada 2-16 iulie si va cuprinde o eclipsa totala de Soare pe 2 iulie la gradul 10 Rac si o eclipsa partiala de Luna pe 16 iulie, la gradul 23 Capricorn.

A treia repriza se intinde pe o perioada de doua saptamani care leaga 2019 de 2020 si anume perioada 26 decembrie 2019 – 10 ianuarie 2020. Aceasta cuprinde o eclipsa inelara de Soare pe 26 decembrie, la gradul 5 Capricorn si o eclipsa de Luna prin penumbra pe 10 ianuarie 2019, la gradul 20 Capricorn.

Nodurile lunare vor ramane in semnele Rac, respectiv Capricorn, pana pe 5 iunie 2020, dupa care se vor deplasa in zodiile Gemeni si Sagetator. Despre fiecare eclipsa in parte si implicatiile ei in schimbarile si transformarile noastre vom vorbi la timpul potrivit. Acum doar sa salutam schimbarea semnelor nodurilor Lunii in Rac (Nodul Nord) si in Capricorn (Nodul Sud) si sa ne pregatim caietele si stilourile ca sa luam notite. Pentru ca informatiile pe care le vom primi incepand  reprezinta niste trepte necesare parcurgerii cu succes a drumului pe care-l avem de strabatut de-acum incolo.  Daca Nodul Sud reprezinta punctul la care ne-am aflat la nastere, cu abilitatile, aptitudinile, obiceiurile, atasamentele, amprenta lasata de parintii si stramosii nostri, karma neinteleasa care se propaga, Nodul Nord reprezinta scopul catre care trebuie sa ne concentram in aceasta viata, muntele pe care-l avem de urcat.

Ne nastem cu modelele Nodului Sud, pe care trebuie sa le schimbam, sa le rupem sau sa le largim si sa ajungem la atitudinile si comportamentele Nodului Nord. Greu, aproape imposibil si nefiresc de facut in copilarie sau la tinerete, insa pe masura ce trece timpul, cu tranzilele planetelor grele si cu eclipsele care reusesc sa ne modeleze mai ales daca suntem constienti la ce au ele de spus, ajungem acolo unde trebuie, sa fim cine trebuie sa fim, fara karma de reportat. Faptul ca Racul incepe sa fie traversat acum de Nodul Nord al Lunii ne sugereaza ca trebuie sa ne intoarcem la simplitate si modestie, la iubire si relatiile de familie, in special cu parintii, la echilibrarea dintre viata profesionala si cea de familie, a eforturilor personale cu cele profesionale, acordand prioritate familiei si indatoririlor parintesti.

Si sa invatam, precum Benjamin Button, cel care s-a nascut batran (Capricorn) pentru a deveni odata cu trecerea timpului tanar, apoi copil (Rac), ca fiecare rascruce, criza sau posibilitate, cu consecinte bune sau rele, ne defineste vietile. Si ca indiferent pe ce drum am ales sa mergem, trebuie sa invatam din greseli, sa ne asumam slabiciunile si lipsurile si sa mergem mai departe, fara regrete.