Septembrie 2018 – Un sfarsit e un inceput

August 31, 2018 at 2:36 pm

Pe masura ce vara se apropie de sfarsit, se simte o schimbare in fluxul de energie din natura, care isi pune amprenta si asupra noastra. Participarea la nesfarsitul ciclu al anotimpurior ne face sa ne gandim la propriul ciclu al vietii, sa cautam sa recunoastem unde se pozitioneaza momentul actual pe acest drum atat de intortocheat si schimbator.

Ca parte a tabloului care ne cuprinde si pe noi, natura nu ne dezamageste niciodata, este subiect de inspiratie in fiecare moment, primavara, vara, toamna, iarna. Fie ca suntem constienti sau nu, emotiile ne rezoneaza cu fiecare anotimp care se apropie.

Septembrie picteaza deja peste verdele verii nuante mai moi, aurii, care, catre apusul toamnei, se vor rugini cu totul. Placerea senzoriala a cadoului de legume, fructe si seminte de sezon, culorile aproape orbitoare ale frunzelor copacilor, compenseaza intrutotul noptile din ce in ce mai lungi si mai friguroase si sentimentul de pierdere ce se instaleaza in noi.

Asta pana cand ne aducem aminte, simtind in aer semnele tranzitiei de la un anotimp la altul, ca orice sfarsit e un nou inceput, ca nimic nu moare cu adevarat, niciodata.

Daca la sfarsitul lunii august avem patru planete retrograde pe care putem da vina pentru greutatea cu care se misca lucrurile care ne intereseaza, la finalul lunii septembrie vor mai ramane doua, a caror influenta e greu de remarcat, Uranus si Neptun. Asta deoarece pe 6 septembrie Saturn isi reia miscarea directa de la gradul 2 Capricorn, iar pe 30 septembrie Pluton se va misca  inainte de la 18 grade, tot Capricorn. Ca aproape in fiecare luna, vom avea doua lunatii, pe 9 septembrie o faza de Luna noua in zodia Fecioarei, la gradul 17, iar pe 25 septembrie o faza de Luna plina la gradul 2 Berbec. Dar, sa le luam pe rand:

2 septembrie: Mercur iese din perioada de umbra de dupa retrogradarea care s-a incheiat pe 19 august

E liber la contracte si decizii importante, tranzactii, iar comunicarea se va imbunatati considerabil.

3 septembrie: Mercur (Leu) sextil Venus (Balanta)

O zi, doua de armonie in parteneriate, in care gasim cuvintele potrivite mai ales in relatiile de iubire, putem aplana conflicte si face solicitari cu mai multe sanse de succes.

6 septembrie: Planeta Saturn revine la miscarea directa, dupa cinci luni de retrogradare (17 aprilie) de la gradul 9 la gradul 2 Capricorn.

Mai ales cei care au planete personale intre aceste grade din Capricorn, ca si cei nascuti in primul decan al semnelor cardinale au fost indemnati prin anumite circumstante sa-si faca inventarul responsabilitatilor si sa le trieze in functie de cerintele momentului. Pe fondul examinarii relatiei fiecaruia dintre noi cu autodisciplina si autoritatea suntem gata sa invatam anumite lectii si sa luam anumite decizii care sa ne asigure ca suntem gata sa incepem o noua etapa de viata.

6 septembrie: Planeta Mercur intra in zodia Fecioarei, al carei guvernator este.

Procesele de gandire analitica se imbunatatesc si suntem mai capabili sa facem fata sarcinilor de rutina. E momentul sa ne gandim la nevoile propriului corp, la schimbarile pozitive pe care sa le facem in materie de nutritie si sport. De acum, Mercur incepe sa formeze un mare triunghi pe semne de pamant, cu Uranus din Taur si Saturn din Capricorn.

7 septembrie: Mercur la 2 grade Fecioara trigon Saturn  din Capricorn si Uranus din Taur, un mare triunghi la grad exact a carui energie de impamantare ne ajuta sa materializam ceea ce pana acum doar am gandit. Sunt cateva zile foarte productive pe care nu trebuie sa le ignoram si irosim.

7 septembrie: Soarele se opune lui Neptun la gradul 15, pe axa Fecioara-Pesti

Mare atentie la cei care vor sa profite de bunatatea si compasiunea noastra. Starea de confuzie se poate instala din nou, dar nu pentru mult timp. La cel mai mic semn de intrebare, nu semnam si nu luam decizii in aceasta zi.

8 septembrie: Planeta Venus, aflata in ultimul grad al Balantei, face un aspect de cuadratura cu Marte din Capricorn

Posibilele tensiuni si reactii impulsive trebuie cumva canalizate pentru a nu produce daune prea mari. Nevoia de echilibru e acuta dar greu  de obtinut, mai usor sa facem un compromis.

9 septembrie: Are loc o Luna noua la gradul 17 in zodia Fecioarei, la ora 21.01 ora Romaniei

Pe fondul opozitiei Lunii noi cu Neptun din Pesti, exista posibilitatea unor confuzii, insa nu putem ignora dorinta puternica de succes care anima toate semnele zodiacale. Este momentul ideal pentru noi inceputuri, pentru a ne organiza viata avand in minte scopul catre care ne indreptam. Exista posibilitati reale de succes, mai ales ca Mercur si-a depasit zona de umbra, iar Marte, vointa, a revenit la cotele obisnuite.

11 septembrie: Marte intra in semnul Varsatorului, pe care l-a parasit pe 13 august pentru Capricorn, in miscarea sa aparent retrograda.

E timpul sa initiem asaltul final asupra lucrurilor programate in perioada iunie-august si amanate din diverse motive, acum vom avea mai multe sanse de succes, mai ales ca tabloul posibilitatilor s-a schimbat intre timp.

11 septembrie: Soarele (Fecioara) face un aspect usor de sextil cu Jupiter (Scorpion), aspect care adauga optimism si noroc intreprinderilor zilnice

11 septembrie: Soare (Fecioara) trigon cu Pluton (Capricorn) ne face sa ne simtim mai puternici, avand senzatia ca putem controla si aduce lucrurile pe o traiectorie convenabila

12 septembrie: Jupiter (Scorpion) sextil Pluton (Capricorn)

Este al treilea aspect si ultimul pe care-l face Jupiter la Pluton, datorita miscarii sale de retrogradare. Probabil ca ceea ce a fost de inteles am inteles, ramane sa profitam de posibilitatile de schimbare si regenerare aparute in ultimele luni.

12 septembrie: Venus (Scorpion) opozitie Uranus (Taur)

Primim semnale care anunta schimbari in relatii, dar si in fluxul financiar, care necesita multa atentie.

13 septembrie: Venus (Scorpion) sextil Saturn (Capricorn)

Un aspect foarte stabilizator, favorabil abordarii practice si in materie de relatii, dar si in ceea ce priveste investitiile.

14 septembrie: Mercur (Fecioara) opozitie Neptun (Pesti)

Relatiile personale pot suferi din cauza unei comunicari necorespunzatoare, asa ca trebuie evitate discutiile avand subiecte importante. Relaxarea si odihnirea mintii ne poate feri de daune majore.

16 septembrie: Mercur (Fecioara) trigon Pluton (Capricorn)

Functia persuasiva a lui Mercur e imbunatatita, intelegerea in profunzime a lucrurilor si motivatiilor e la cote maxime, asa ca putem negocia, contracta, achizitiona.

16 septembrie: Mercur (Fecioara) sextil Jupiter (Scorpion)

Bun simt in afaceri, comunicare buna pe toate caile, asa ca se pot semna acte, documente, se pot face planuri de viitor.

18 septembrie: Marte(Varsator) cuadratura Uranus(Taur)

Si aici este vorba despre al treilea si ultimul aspect de cuadratura, datorita retrogradarii martiene, care ne poate induce o stare de nerabdare de a trece la actiune, pentru a compensa timpul pierdut asta-vara, cu atatea planete retrograde. Constientizarea acestei tendinte ne indeamna sa ne exprimam latura creativa printr-un hobby, un sport, o intalnire. Atentie la condus, la lucrul sub tensiune electrica sau cu utilaje grele, neatentia si lipsa de concentrare pot conduce la accidente.

21 septembrie: Soarele in conjunctie cu Mercur in zodia Fecioarei

Mintea este foarte activa, la fel si dorinta de a comunica si calatori pe distante scurte.

22 septembrie: Mercur intra in zodia Balantei

In urmatoarele trei saptamani exista o dorinta de armonie in comunicare, de compromis, pe care o vom simti cu totii in orice fel de exprimare.

23 septembrie: Soarele intra in zodia Balantei , echinoctiul de toamna

Am ajuns din nou la un echinoctiu, cand e nevoie sa cantarim mai ales la nivel calitativ lucrurile facute in ultimele sase luni, pentru a vedea daca suntem multumiti de roadele obtinute, iar daca nu, sa luam masurile care se impun pentru a ne aduce viata la echilibrul dorit.

23 septembrie: Mercur(Balanta) cuadratura Saturn(Capricorn)

Un moment de atentie asupra a ceea ce ne iese din gura, asa ca e bine sa evitam negocierile importante, semnarea contractelor, problemele juridice.  Gandirea se indreapta catre partile negative, singuratate, lucruri care in general ne fac sa vedem jumatatea goala a paharului.

24 septembrie: Mercur(Balanta) trigon Marte(Varsator)

Puterea de concentrare creste, ca si increderea si dorinta de asumare a riscurilor. Aspectul e bun in cazul dezbaterilor, cand e cazul de vorbit in public, atunci cand conteaza entuzismul si puterea de convingere.

25 septembrie: Luna Plina in Berbec

Opozitia dintre Soare si Luna va avea loc pe axa Berbec-Balanta, la gradul 2 al acestor semne, luminariile fiind intr-o cuadratura stransa cu Saturn aflat la gradul 2 Capricorn. Semnele cardinale si in principal nativii Rac de la inceputul zodiei lor vor avea ceva provocari care ii indeamna catre schimbare, transformare.

25 septembrie: Soare(Balanta) cuadratura Saturn(Capricorn)

Anumite limite fizice, noi indatoriri si responsabilitati ne solicita rabdarea, determinarea si autodisciplina.

27 septembrie: Soare(Balanta) trigon Marte(Varsator)

Din fericire, vitalitatea buna ne aduce increderea la linia de plutire si ne insufla curaj in abordarile zilnice. Momentul e potrivit pentru a face impresie buna, acolo unde e nevoie.

30 septembrie: Planeta Pluton revine la miscarea directa la gradul 18 Capricorn

Planeta Pluton, care si-a incepul ciclul retrograd pe 22 aprilie la gradul 21 Capricorn, isi reia mersul direct si ne cere sa constientizam concluziile la care am ajuns in ceea ce priveste transformarea sectorului de viata pe care-l reprezinta Capricornul pentru fiecare dintre noi. Constientizare pana le 22 ianuarie 2019, cand trece de perioada de umbra, insanatosire fizica si psihica, dupa aceea. Evident, mai ales pentru cei care au planete personale sau unghiuri sensibile pe arcul de cerc 18-21 grade Capricorn, adica cei care au traversat crize personale profunde.

Dupa cum am vazut, in luna septembrie energia incepe sa mute lucrurile, manifestandu-se mai lin, cat Soarele traverseaza zodia Fecioarei, dinamic si activator, pe perioada sezonului Balanta. Insiruirea aspectelor se mai sus, impreuna cu tabelul in Excel, pentru cei care cunosc alfabetul astrologic, vrea sa fie o indrumare in programarea activitatilor lunii septembrie. Indiferent de zodie sau Ascendent, lucrurile curg mai lin sau mai turbulent, asa ca e bine de stiut cand putem apasa cu piciorul pe acceleratie si cand sa mergem cu fluxul.

Pentru cei care au nevoie de informatii mai exacte, aplicate pe harta natala, exista posibilitatea unor intrebari si studii, aici.