Speranta si optimism – Luna Noua in Varsator – 4 februarie, ora 23.06 ora Romaniei

February 2, 2019 at 2:47 pm

A fost nevoie de cateva zile de repaos dupa ce am alunecat pe gheata,  ca sa incep sa ma gandesc mai profund si sa inteleg (a cata oara?) unele lucruri. Asta a declansat dorinta de a pricepe de ce mi s-a intamplat ceea ce mi s-a intamplat, ce am gresit, ce nu am facut bine si de a accepta in cele din urma consecintele.

De multe ori am fost impinsa, printr-o imprejurare sau alta, sa intru intr-o astfel de stare de constientizare mai profunda, dar de fiecare data n-am ramas acolo si n-a durat mult.  E ca un flash de inspiratie pe care-l consumi traversandu-l, dar apoi trece, lasand in urma acelasi om si totusi altul.

E adevarat ca ne intelegem si ne construim  prin relatiile pe care le avem cu alti oameni, dar pana nu ne imbunatatim relatia cu noi insine, pana nu ne cunoastem suficient incat sa stim cine suntem si ce dorim cu adevarat, nu putem crea nicio relatie fericita, fie ea cu o persoana, cu un lucru sau cu o experienta. Pentru ca intr-adevar, suntem interconectati, dar depinde ce energie aducem fiecare in aerul pe care-l respiram cu totii.   

Un mare om de afaceri la biroul sau” este simbolul sabian al gradului la care are loc conjunctia Soare-Luna, adica Luna Noua in Varsator de luni 4 februarie, ora 23.06, ora Romaniei. O asemenea persoana ia decizii inspirate pentru organizatia pe care o reprezinta, este respectat, eficient, actioneaza in interesul  oamenilor sai si de aceea are succes. Daca ne gandim la umanitate in general, poate ca e momentul sa incepem sa acceptam faptul ca suntem interconectati, ca gandul, cuvintele si actiunile fiecaruia dintre noi nu ne afecteaza numai personal ci efectele lor se propaga, ca intr-un joc de domino, producand rezultate acolo unde nici nu ne asteptam. Marele om de afaceri suntem fiecare dintre noi, iar afacerea pe care o conducem este insasi viata noastra.

Ca orice perioada de Luna Noua, este potrivita pentru noi inceputuri, si ce inceputuri. Conjunctia cu Mercur si sextilul cu Jupiter ne ajuta sa ne imaginam viitorul cel mai bun si sa mergem catre el cu incredere si entuziasm. Suntem mai deschisi catre comunicare, ne ingaduim sa ne exprimam mai liber, suntem mai sociabili si mai deschisi, putem trece mai usor peste tensiunile si frustrarile pe care le-am simtit in relatii. Putem fi mai sinceri in privinta dorintelor pe care le avem si a modului in care ne simtim, energia obiectiva, logica si mai putin emotionala a Varsatorului ne e foarte utila in relatii si parteneriate.

Daca exista subiecte pe care le-am evitat, suntem mai deschisi si le putem aduce in discutie in zilele urmatoare, fara teama de a gresi sau fara jena, acea scanteie de Varsator pe care o avem fiecare se trezeste la viata si nu ni se pare nimic prea ciudat sau neobisnuit. Zodia Varsatorului este guvernata de Uranus, a carui energie neconventionala si necontrolabila va fi in curand stimulata de conjunctia cu Marte, pe ultimul grad din Berbec. Sunt posibile decizii cu impact major asupra viitorului, luate sub impulsul unor emotii declansate de evenimente bruste, care ne pot lua prin surprindere. Totusi, sextilul Lunii noi cu Jupiter ne creeaza acea stare de bine interioara pe care daca o cultivam, putem atrage  norocul si posibilitatea ca lucrurile sa evolueze in directia dorita.

Daca ne uitam pe harta Lunii noi, vedem ca toate elementele sunt evidentiate de planete, asa ca avem indeplinite toate conditiile pentru a gandi clar si a actiona in consecinta, fiind atenti si la sentimentele celorlalti. Luna guverneaza un semn de apa, iar Soarele un semn de foc, prezenta lor intr-un semn de aer determinandu-i pe cei doi astri sa faca fata unei energii diferite. Acest lucru se rasfrange si asupra modului in care raspundem fiecare vibratiei acestei Luni noi, in functie de semnatura astrala natala.

Taurii vor pune in miscare lucrurile legate de cariera, Leii parteneriatele, Scorpionii pot simti tensiuni interioare, iar Varsatorii, ca fiind in principal vizati, vor fi motivati sa se concentreze pe viitorul urmatoarelor sase luni sau mai mult. In timp ce semnele fixe vor simti mai intens energia Lunii noi, semnele crucii mobile vor reusi sa se descurce mai usor cu ea, Gemenii la nivel spiritual, Fecioara in treburile zilnice, Sagetatorul la nivelul comunicarii, iar Pestii la nivel subconstient. Semnele cardinale vor simti mai degraba razvratirea conjunctiei Marte-Uranus din Berbec, mai ales cei care au planete personale sau Ascendentul in ultima decada din Berbec, Rac, Balanta si Capricorn.

Pentru toti va functiona bine, ca de obicei, rabdarea, bunul simt si armonia gandurilor, pentru ca, asa cum spunea Buddha, pentru a se bucura de sanatate, de a darui fericirea familiei sale, de a darui pace tuturor, omul trebuie mai intai sa-si disciplineze si controleze mintea.