Ziua Pamantului… luna Pamantului…. 8 ani ai Pamantului, cu Uranus in Taur

April 22, 2018 at 5:11 pm

Foarte inspirat canalul de televiziune TNT care a programat astazi, de Ziua Pamantului,  cele cinci filme din seria “Planeta Maimutelor”. Mi-aduc aminte de senzatia de groaza pe care am avut-o cand am vazut filmul din 1968, primul in care juca Charlton Heston. Astazi s-a inchis intr-ul fel cercul, am revazut cateva scene din acelasi film, senzatia de groaza suprapunandu-se peste lipsa de responsabilitate cu care constat ca am trait zecile de ani noi, oamenii, si implicit eu.

Odata cu trecerea timpului sunt din ce in ce mai sceptica  in privinta protejarii mediului in care traim, bucatica de planeta pe care o locuim fiecare  vremelnic si pe care ar trebui sa o lasam macar la fel de curata generatiilor care vin. Poate ar trebui sa nu ma mai deranjeze micile detalii, aruncatorii de gunoaie sau spargatorii de seminte, a caror trecere prin viata e marcata numai de mizeria pe care le lasa in urma lor, sau pofta de “ceva bun” a majoritatii oamenilor, care nu poate fi decat de origine animala. Poate ar trebui sa ma gandesc doar la ce fac eu pentru a sarbatori Ziua Pamantului in fiecare zi, pentru ca e clar ca doar o zi de constientizare pe an este aproape nimic.

Pentru ca aroganta cu care ne tratam planeta si celelalte vietuitoare cu care o impartim, nu mai poate continua prea mult timp.

Speranta (astrologica), pentru ca stim cu totii ca ea moare ultima, imi vine de la planeta Uranus care peste trei saptamani va intra in zodia Taurului, zodie care si-a facut deja simtita vibratia prin Venus, care a tranzitat-o incepand cu 31 martie si care ne-a amintit cat de frumoasa este lumea in care traim. Din 19 aprilie i s-a alaturat si Soarele, care ne invita sa ne oprim din goana cu care suntem obisnuiti sa ne traim viata si sa ne bucuram de placerile si confortul pe care ni le ofera simturile, sa privim, sa atingem si sa gustam tot ceea ce ne face fericiti (in limitele moralei si bunului simt, bineinteles 🙂 ).

De ce speranta si de ce Uranus? Pentru ca Uranus este planeta care semnifica inovatia si progresul tehnologic, care guverneaza zodia Varsatorului, semnul a carui vibratie forteaza in moduri surprinzatoare constiinta si gandirea colectiva. Taurul reprezinta legatura noastra cu lumea fizica si cum lumea noastra este planeta pe care locuim in primul rand, probabil ca ne vom da seama intr-un mod destul de surprinzator, pentru ca vremurile nu au fost si nici nu vor fi  usoare, cat de dependenti suntem de resursele  de apa, hrana si adapost pe care ni le ofera Pamantul.

Incepand cu 16 mai 2018, de cand Uranus va incepe sa traverseze zodia Taurului pentru urmatorii 8 ani, pana in aprilie 2026, vom trai o revolutie care va cuprinde nu numai mediul inconjurator si aspectele ecologice, dar si securitatea alimentara, reconectarea la hrana curata, de calitate, care sa ne pastreze si sa contribuie , nu sa ne afecteze starea de sanatate. Probabil ca productia de energie alternativa, cea care foloseste fara a consuma resursele Terrei, consumul cu preponderenta al culturilor vegetale, cele care produc deseuri biodegradabile, asigurarea surselor de alimentatie locale vor fi o parte din preocuparile – tinta, care vor contribui la protejarea Pamantului pe care locuim. Incurajator, nu-i asa? Totusi, stiind cat de indolenti am fost pana acum, probabil ca intuim ca lucrurile nu se vor desfasura chiar lin, fara a fi impinsi cumva de la spate, altfel de ce n-am facut-o pana acum, ce ne-a lipsit?

Ca sa revin de unde-am plecat, la Planeta maimutelor,  Uranus nu simbolizeaza numai  aparatorul independentei oamenilor, luptatorul impotriva asupririi acestora, va propune (cred si sper) o noua abordare asupra drepturilor animalelor. Subiectul controversat al alimentatiei vegane, cea care implica un stil de viata etic, fara cruzime, va contribui hotarator la scaderea poluarii de pe aceasta minunata planeta, ale carei resurse le impartim cu totii, oameni, animale, plante,…minerale.